Op zoek naar een aannemer?

Vergelijk nu gratis en vrijblijvend aannemers!

Meer over aannemers

  

Het verbouwen of nieuwbouwen van uw woning of gedeelte ervan veelal een enorme klus. Het is wijs om u eerst te laten informeren welke wetgeving er geldt voor het verbouwen van uw huis. Nadat u zich georiënteerd heeft kunt u op zoek naar de juiste partijen die u kunnen helpen bij het verbouwen. Voordat de verbouwing daadwerkelijk kan beginnen, zijn er een aantal zaken waaraan u moet denken.

Voorbereiding van een verbouwing
Wanneer u heeft besloten te gaan verbouwen of nieuwbouwen, houd dan uw persoonlijke wensen en voorkeuren in gedachten en analyseer of deze ook werkelijk rte realiseren zijn. Vergeet daarbij niet het financiële plaatje mee te nemen in uw analyse. Als het allemaal realiseerbaar is en u de financiën rond kunt krijgen, dient u uw wensen duidelijk in kaart te brengen en te formuleren. Nadat dit alles is gebeurd kunt u op zoek naar de betrokken partijen.

Keuze van de aannemer
Als u het besluit heeft genomen om een nieuwe woning te bouwen of uw bestaande te verbouwen, dan is zeer raadzaam om een aannemer in te schakelen. Een aannemer is een gespecialiseerd bedrijf dat voor u de bouwwerkzaamheden uitvoert en coördineert. In België is bij wet besloten dat alleen een aannemer constructieve bouwkundige werkzaamheden mag uitvoeren. Een klussenbedrijf is niet toegestaan om dit soort werkzaamheden uit te voeren.

Wanneer u een aannemer inschakeld verkleint dat ook het risico dat het object na de voltooiing niet aan de voorschriften voldoet. Of nog erger: dat de constructie niet veilig is.

De juiste aannemer vinden
aannemers.be helpt u bij het vinden van een aannemer die uw verbouwing of nieuwbouw voor de beste mogelijke prijs en service realiteit laat worden. U kunt bij verschillende aannemers gratis een offerte aanvragen. Hiermee krijgt u een goed beeld van hun kundigheid, en bovendien kunt u ze prijstechnisch vergelijken. Onderstaand ede voordelen van aannemers.be: 

  • Gratis en vrijblijvend offertes vergelijken
  • Bespaart u tijd met rond bellen
  • Op maat gemaakte offertes
  • U ontvangt snel bericht van de bedrijven
  • Eenvoudig, in 2 minuten kunt u een aanvraag doen

De verbouwing bespreken
Heeft u, nadat u de verschillende offertes heeft vergeleken, een besluit genomen met welke aannemer u de verbouwing van uw huis gaat realiseren, dan is het verstandig om voorafgaande aan het gesprek al uw wensen nogmaals duidelijk op papier te zetten.

Overleg is ook enorm belangrijk, vraag bij uw aannemer of de verbouwing van uw woning vergunningplichtig is en houdt er rekening mee dat de aannemer het zo uitvoert, dat deze voldoet aan alle wettelijke eisen. Bespreek ten alle tijde uw wensen dus duidelijk om problemen achteraf te voorkomen.


Uitvoerende partijen
In sommige gevallen, mede afhankelijk van de soort verbouwing die uw wilt laten uitvoeren, is het verplicht dat u een architect inschakeld. Dit is voornamelijk het geval als u uw leefruimte wilt vergroten met een aanbouw. De nodige details moeten dan goed op papier gezet worden, om ook inderdaad de benodigde bouwvergunning te kunnen verkrijgen. Een architect kunt u hierbij prima helpen.

In dit proces is het aan te raden ook de aannemer hierin te betrekken. Waar de architect een goed zicht heeft op de technische mogelijkheden, heeft een aannemer visie over de uitvoerbaarheid en planning van het project.


Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan bij gespecialiseerde aannemers